Medlem af:

Begynderundervisning 2018

Vi har nu afholdt 2 begynderforløb i 2018. Første hold med start i maj og andet hold i juni. Dvs. at hvis du interesseret i et forløb i år, så skal du skrive en henvendelse til fk.nastformand@gmail.com Klubben vil vurdere om der er grundlag for et ekstra kursus i år. Du vil få svar på dette hurtigst muligt. Vi har åbent for prøveture onsdage kl.18. Her er der instruktører, der vil tage sig af dig.

Alle kursusforløb er udviklet i henhold til kravene for såvel IPP2 som DGI havkajakroer 1. I stedet for at holde os til det snævre 16 timers minimums krav, har vi valgt at bruge ekstra tid til fordybning, da vi erfaringsmæssigt synes det giver et bedre resultat på lang sigt.

Vi underviser i både tur- og havkajak, hvorefter man har lov til at benytte begge typer kajakker. På sidste kursusdag aflægges prøver, hvor færdighederne skal forevises.

Man kan også tage et separat turkajak kursus ved henvendelse til John Harpøth. På mail solfang24@gmail.com eller på telefon 51325110.

Prisen for deltagelse i kursus og medlemskab i klubben det første år er 2.000 kr. Dette dækker kursusgebyr samt leje af klubkajak, pagaj, vest og spraydækken. Hvis man selv investeret i kajak, skal man selv have pagaj, spraydæk og vest, hvor man så betaler bådplads i stedet for bådleje.

Du anbefales at selv anskaffe en våddragt, vådsko samt egnet rojakke. Dette er ikke et krav, men det kan hurtigt blive koldt, hvis vandtemperaturen er under 15 grader! For de, der starter på det tidlige hold, vil en tynd fleece trøje til at tage på under jakken, være anbefalelsesværdigt.

Våddragt mm kan købes mange steder, sågar Aldi/Netto/Rema har ind imellem nogle på bud..

Ellers er der de egentlige kajakudstyrs butikker: kajak og outdoor i Erritsø, Kajakgaarden i Kolding samt KajakCentrum i Vejle.  Våddragten skal helst være det man kalder en ”Long John” – dvs. uden ærmer, - for maksimal bevægelsesfrihed.

Kajakbutikkerne har som regel et godt tilbud på en komplet pakke med våddragt og personligt sikkerhedudstyr (svømmevest er et krav, spraydækken, pumpe, pagajflyder), som du under alle omstændigheder bør have, hvis du ønsker medlemskab i klubben. Samlet set er dette nok den bedste investering… Rojakken bør kunne lukkes tæt om håndled og hals, samt gerne have en ”tunnel” til spraydækken… - det mindsker vandindtrængning, og giver bedre komfort.

Yderligere anbefaler vi(absolut ikke krav), at du anskaffer dels et par vandtætte ”tørposer” til opbevaring af skiftetøj og madpakker bilnøgler mv. dels et vandtæt hylster til din mobil. Pung og bilnøgler, samt telefon kan også aflåses i klubben – husk selv hængelås til skabe.
Udstyr og poser fås ovennævnte steder, men også hos f.eks. T-Hansen, Spejdersport osv.  En 10- og 15 liters pose er fint til start. Husk en snor til brillerne, hvis du vil bruge dem på vandet.

Har du fået blod på tanden, og vil med ud og ro kajak, så tilmeld dig begynderholdet ved at sende en mail til fk.nastformand@gmail.com hvor du opgiver flg:

Navn, adresse, fødselsår, e-mail samt mobil nr. og husk at angiv hvilket hold du ønsker at deltage på.

Når vi har modtaget din tilmelding, får du besked på om du har fået plads på holdet, eller er på venteliste, samt information om betaling for kurset.

Din plads er ikke garanteret før vores kasserer har modtaget kursusbetaling, som skal være kassereren i hænde før kursusstart.

Yderligere skal du før kursusstart have taget en 600 m svømmeprøve – kan gøres i flere svømmehaller – se under svømmebevis her på hjemmesiden.

Vi indkalder til informationsmøde forud for hvert kursus, hvor deltagerne på holdet samles og får yderligere detaljer omkring kurset, og kan få råd og vejledning til noget begynderudstyr.

Kajakroning er en sport, og kræver et minimum af kondition og kropsstyrke. Er du i tvivl, så kontakt os gerne på en klubaften – onsdag aften kl. 20.

Uddannelsesudvalget