Medlem af:

Begynderundervisning 2019

Vi tilbyder begynderhold med opstart i maj 2019.

Alle kursusforløb er udviklet i henhold til kravene for såvel IPP2 som DGI havkajakroer 1. I stedet for at holde os til det snævre 16 timers minimums krav, har vi valgt at bruge ekstra tid til fordybning, da vi erfaringsmæssigt synes det giver et bedre resultat på lang sigt.

Vi underviser i både tur- og havkajak, hvorefter man har lov til at benytte begge typer kajakker. På sidste kursusdag aflægges prøver, hvor færdighederne skal forevises.

Man kan også tage et separat turkajak kursus ved henvendelse til John Harpøth. På mail solfang24@gmail.com eller på telefon 51325110.

Prisen for deltagelse i kursus og medlemskab i klubben det første år er 2.000 kr. Dette dækker kursusgebyr samt leje af klubkajak, pagaj, vest og spraydækken. Hvis man selv investeret i kajak, skal man selv have pagaj, spraydæk og vest, hvor man så betaler bådplads i stedet for bådleje.

Du anbefales at selv anskaffe en våddragt, vådsko samt egnet rojakke. Dette er ikke et krav, men det kan hurtigt blive koldt, hvis vandtemperaturen er under 15 grader. Våddragt mm kan købes mange steder, sågar Aldi/Netto/Rema har ind imellem nogle på bud..

Ellers er der de egentlige kajakudstyrs butikker som forhandler et bredt udvalg af beklædning og udstyr til kajak.

Kajakbutikkerne har som regel et godt tilbud på en komplet pakke med våddragt og personligt sikkerhedudstyr Samlet set er dette nok den bedste investering… Rojakken bør kunne lukkes tæt om håndled og hals, samt gerne have en ”tunnel” til spraydækken… - det mindsker vandindtrængning, og giver bedre komfort.

Yderligere anbefaler vi (absolut ikke krav), at du anskaffer dels et par vandtætte ”tørposer” til opbevaring af skiftetøj og madpakker bilnøgler mv. dels et vandtæt hylster til din mobil. Pung og bilnøgler, samt telefon kan også aflåses i klubben – husk selv hængelås til skabe.
Husk en snor til brillerne, hvis du vil bruge dem på vandet.

Har du fået blod på tanden, og vil med ud og ro kajak, så tilmeld dig ved at skrive en mail til fk.uddannelsesudvalg@gmail.com den skal indeholde følgende:
Navn, adresse, fødselsår, e-mail samt mobil nummer.

Når vi har modtaget din tilmelding, får du besked på om du har fået plads på holdet, eller er på venteliste, samt information om betaling for kurset.

Din plads er ikke garanteret før vores kasserer har modtaget kursusbetaling, som skal være kassereren i hænde senest 14 dage før kursusstart.

Yderligere skal du før kursusstart have taget en 600 m svømmeprøve – kan gøres i flere svømmehaller – se under svømmebevis her på hjemmesiden.

Kajakroning er en sport, og kræver et minimum af kondition og kropsstyrke. Er du i tvivl, så kontakt os gerne på en klubaften – onsdag aften kl. 20.

Uddannelsesudvalget